• IMG_5450

Valentijn koekjes bakken met de BSO

Dinsdag 13 februari hebben wij met de BSO koekjes gebakken voor Valentijn! Wat zijn ze mooi en lekker geworden!

 • koekjes 4

Valentijn koekjes bakken met de BSO Orionweg

Vandaag op Valentijnsdag gingen we heerlijke hartjes koekjes bakken en daarna versieren wat een feest

 • koekbd1

BSO Brederode Dalton bakt heerlijke vanille shortbread cookies

Hmmm wat zijn we weer lekker aan het bakken. Dit keer waren het overheerlijke vanille shortbread cookies. Lekker lekker

 • 20180206_155915

BSO Brederode Dalton maakt vogelhuisjes van melkpakken

Vandaag (dinsdag 6 februari) gingen wij vogelhuisjes maken van melkpakken. De kinderen hebben zelf het gat in het melkpak gemaakt en hebben het pak mooi versierd. De huisjes zien er nu vrolijk uit de vogeltjes. Aan de binnenkant van het pak hebben we pindakaas gesmeerd en daar werd het vogelzaad op gedaan. Eetsmakelijk vogeltjes!

 • pres1

Kinderopvang President Steynstraat gaat lekker naar buiten

Het was koud! Maar oh zo leuk, want wij gingen gezellig in de grote speeltuin spelen. En wat hadden wij een plezier. Kindjes konden zelfs al heel goed klimmen.

 • 20180201_160350

dansen op de bso Brederode Dalton

Vandaag (donderdag 1 februari) hebben we met de kids flink de heupen los gedanst.
We hebben de stop dans gedaan en we hebben heerlijk vrij gedanst en gek gedaan. De heupen zitten weer lekker los

 • 20180129_105240

kaasstengels maken BSO Kerkweg

Maandag 29 januari had de Bosbeekschool een studiedag. De kinderen hadden heel veel zin in kaasstengels dus….. Eerst naar de Dekamarkt geweest om de boodschappen te halen en daarna zijn wij heerlijk gaan bakken! En wat waren ze lekker!

 • 20180116_161619

BSO Brederode bakt appelflappen

Vandaag (dinsdag 16 januari 2018) hebben wij met de kinderen appelflappen gebakken.
De kinderen hebben zelf de appels gesneden en de suiker en kaneel toegevoegd.
Daarna hebben we het bladerdeeg gevuld met de appels en het ei erover gedaan. Ze moesten natuurlijk ook nog even de oven in. De appelflappen waren heerlijk!

 • IMG_4135

Peuter plus speelt met scheerschui

Wat is het toch heerlijk om te spelen met scheerschuim! Heerlijk kliederen!

 • wintertrui

Peuter plus maakt mooie winter truien

Op de peuterplus hebben we heerlijke warme wintertruien gemaakt. We gingen met stofjes plakken. Dit voelt weer anders aan dan papier. Ook mochten we lekker veel lijm smeren van juf zodat de stofjes goed blijven plakken. Het zijn vrolijke truien geworden

 • IMG_3847

Kerstdiner peuterplus

Op woensdag 20 december werd het jaarlijkse peuterplus Kerstdiner gehouden. Vooraf hadden we met de kinderen zelf appelmoes gemaakt. Op de dag zelf kwamen alle kinderen in hun mooiste Kerstkleding boven. De tafels waren feestelijk gedekt. We begonnen met een kerstfilmpje, daarna de groepsfoto en eindelijk konden ze genieten van een overheerlijk Kerstdiner. Als slot gingen we nog een klein feestje vieren in de discokamer. Om 17:30 werd iedereen weer opgehaald. We kijken terug op een geslaagd Kerstdiner. Bij deze wensen wij iedereen een fantastisch 2018 toe, maak er een geweldig jaar van.

 • 20171218_154930

BSO Brederode Dalton Kerstkaarten maken

Vandaag (maandag 18 december) stond in het teken van kerstkaarten maken. De kinderen mochten helemaal zelf bepalen wat er op kwam. Ze konden kiezen uit stickers,glitterstiften kersttape gekleurde boompjes
Wat zullen de ontvangers er blij mee zijn.

 • IMG_20171218_104129_1

KDV Orionweg Ballonnen afscheid

Vandaag (maandag 18 december) hebben wij het afscheid van Milo en Tijn gevierd! Wat was het gezellig met de Ballonnen en wat zullen we Milo en Tijn gaan missen!

 • 20171218_101919

BSO Kerkweg studiedag

Maandag 18 december had de Parnassia school studie dag! En wat gaan wij dan doen???? lekker koekjes bakken!

 • 20171212_110525

BSO Kerkweg Sneeuwpret

Staken en sneeuw is een goede combinatie! Wat hebben wij deze dag heerlijk in de sneeuw gespeeld.

 • IMG_20171215_111406

KDV Orionweg dansles van Jarmke

Ook op het Kinderdagverblijf aan de Orionweg komt Jarmke gezellig met de kinderen dansen. Vandaag stond de dans in het teken van de kerstboom. Wat hebben de kinderen weer gezellig meegedaan! We hebben een mooie kerstboom gemaakt met al onze dansmaterialen.

 • IMG_20171214_165751

Dansen met Jarmke BSO Kerkweg

Wij hebben weer heerlijk gedanst met Jarmke! Gezellig met de disco lichten aan en gezellige muziek. Wat vinden de kinderen dat toch altijd gezellig.

 • 20171212_115841

Stakingsdag Brederode Dalton

De juffen en meester gingen vandaag staken. En daarom waren de kinderen vandaag de hele dag bij Dikke Maatjes. Na weer lekker in de sneeuw te hebben gespeeld zijn wij groentesoep gaan maken. De kinderen hebben zelf alle groenten gesneden, paprika, bloemkool, wortel en ui. Ook hadden we zelf gehakt balletjes gemaakt. Alles in de grote pan met water en bouillon even goed laten koken…. en eten maar. Wat was het heerlijk!

 • 20171211_160813

De Banaantjes in de sneeuw!

Wat werden wij maandag verwend met een mooi, dik pak sneeuw! Natuurlijk móesten we daar even van gaan genieten. Zowel binnen als buiten was het spelen met de sneeuw fantastisch!

 • 20171211_162753_1513006660966

eindelijk weer sneeuw! BSO Orion

Heerlijk al die sneeuw! Ja en dan moet er natuurlijk wel een sneeuwpop gemaakt worden! En dat is gelukt! Heerlijk sneeuwballen gevecht en een mooie sneeuwpop gemaakt!

 • 20171211_153057

Heerlijk in de sneeuw met de Brederode Dalton

Wat doe je als er een pak sneeuw ligt? Sneeuwpoppen maken!!! Wij zijn vanmiddag lekker wezen spelen met de kinderen in de sneeuw! En er zijn natuurlijk weer mooie sneeuwpoppen gemaakt!

 • IMG_3757

Sinterklaas bij de 3+

Wat een fantastische kadootjes hebben we op de 3+ groep gekregen van Sinterklaas. We hebben ze om de beurt uitgepakt en daarna zijn we lekker gaan spelen met het nieuwe speelgoed. Natuurlijk hebben we ook nog heel hard ‘dank je Sinterklaasje’ geroepen en we hopen maar dat hij dat nog gehoord heeft nu hij alweer op volle zee zit.

 • 20171205_154540

Sinterklaas BSO Brederode Dalton

Het was eindelijk 5 december wat hadden de kinderen er naar uit gekeken. Gelukkig was sinterklaas ook bij Dikke maatjes langs geweest. De leidsters kozen kinderen uit die een cadeautje mochten uit pakken. We hebben een knikkerbaan, lego duplo en donald duck boekjes gekregen. Wat zijn we er blij mee, dank je wel Sint en Piet

 • sinterklaas

Sinterklaas feest

vandaag hebben wij Sinterklaas gevierd. Alle kinderen zaten in de hal en daar zongen zij de mooiste sinterklaas liedjes. Wat waren de liedjes gezellig en wat waren wij blij dat Sinterklaas samen met Piet langs kwamen. Sinterklaas en Piet hadden weer lekkere pepernoten mee genomen en wat waren de pakjes leuk! Wij hebben een ontzettend leuke en gezellige Sinterklaas ochtend gehad!

 • pepernoten 3+ 1

Pepernoten bakken op de 3+ groep

Met een aantal groepen hebben we pepernoten gebakken op de 3+ groep. En wat kunnen jullie dat allemaal goed gedaan. Misschien zijn jullie wel de beste pepernotenbakkers. Na het rollen van de pepernoten moesten ze gebakken worden. Na het bakken hebben jullie er allemaal 1 geproefd. Wat waren ze lekker! Met een puntzak gevuld met de zelf gebakken pepernoten gingen jullie terug naar de groep. Op de puntzak staat het recept dus misschien kun je ze thuis ook nog eens bakken.

 • galaxy potten 3

Galaxy potten maken op de BSO Kerkweg

Vandaag hadden Claire , Britt , Bregje en Yfke zin om weer wat nieuws te proberen. Na even zoeken hadden we iets leuks gevonden : Een galaxy pot. Dus hup alle benodigdheden verzamelen en beginnen. Na een half uur werk waren de galaxy potten klaar en de meiden super blij met het resultaat!

 • 20171129_150020

pepernoten bakken op de BSO Orionweg

Vandaag ( woensdag 29 november) hebben we heelijke pepernoten gebakken. De kinderen hebben eerst alle ingredienten in de kom gedaan en alles goed gemixt. Na het mixen hebben we allemaal pepernoten gemaakt. Het was een heerlijke middag!

 • 20171121_104252

Poppenkast voorstelling Anna en Elza

Op dinsdag 21 november hebben wij gekeken naar een poppenkast voorstelling over Anna en Elza. Wat was het een leuk verhaal! Anna wilde naar buiten zonder sjaal maar daar was het natuurlijk veel te koud voor.

 • IMG_0450

Pyamafeest op de Orionweg

Op 16 november hebben wij een pyama dag gehad. Allemaal in pyama in de grote hal, met wat lekkers, Nijntje kijken op de grote tv. Het was erg gezellig

 • sint maarten 1

Sint Maarten op de Orionweg

Wij hebben het een dagje eerder gevierd maar wat was het gezellig! De kinderen hadden de afgelopen weken hard gewerkt aan hun mooie lampion. Wat waren alle lampionnen mooi en wat zongen de kinderen mooie liedjes! En natuurlijk waren er rozijntjes en mandarijntjes voor de kinderen.