• IMG_3757

Sinterklaas bij de 3+

Wat een fantastische kadootjes hebben we op de 3+ groep gekregen van Sinterklaas. We hebben ze om de beurt uitgepakt en daarna zijn we lekker gaan spelen met het nieuwe speelgoed. Natuurlijk hebben we ook nog heel hard ‘dank je Sinterklaasje’ geroepen en we hopen maar dat hij dat nog gehoord heeft nu hij alweer op volle zee zit.

 • 20171205_154540

Sinterklaas BSO Brederode Dalton

Het was eindelijk 5 december wat hadden de kinderen er naar uit gekeken. Gelukkig was sinterklaas ook bij Dikke maatjes langs geweest. De leidsters kozen kinderen uit die een cadeautje mochten uit pakken. We hebben een knikkerbaan, lego duplo en donald duck boekjes gekregen. Wat zijn we er blij mee, dank je wel Sint en Piet

 • sinterklaas

Sinterklaas feest

vandaag hebben wij Sinterklaas gevierd. Alle kinderen zaten in de hal en daar zongen zij de mooiste sinterklaas liedjes. Wat waren de liedjes gezellig en wat waren wij blij dat Sinterklaas samen met Piet langs kwamen. Sinterklaas en Piet hadden weer lekkere pepernoten mee genomen en wat waren de pakjes leuk! Wij hebben een ontzettend leuke en gezellige Sinterklaas ochtend gehad!

 • pepernoten 3+ 1

Pepernoten bakken op de 3+ groep

Met een aantal groepen hebben we pepernoten gebakken op de 3+ groep. En wat kunnen jullie dat allemaal goed gedaan. Misschien zijn jullie wel de beste pepernotenbakkers. Na het rollen van de pepernoten moesten ze gebakken worden. Na het bakken hebben jullie er allemaal 1 geproefd. Wat waren ze lekker! Met een puntzak gevuld met de zelf gebakken pepernoten gingen jullie terug naar de groep. Op de puntzak staat het recept dus misschien kun je ze thuis ook nog eens bakken.

 • galaxy potten 3

Galaxy potten maken op de BSO Kerkweg

Vandaag hadden Claire , Britt , Bregje en Yfke zin om weer wat nieuws te proberen. Na even zoeken hadden we iets leuks gevonden : Een galaxy pot. Dus hup alle benodigdheden verzamelen en beginnen. Na een half uur werk waren de galaxy potten klaar en de meiden super blij met het resultaat!

 • 20171129_150020

pepernoten bakken op de BSO Orionweg

Vandaag ( woensdag 29 november) hebben we heelijke pepernoten gebakken. De kinderen hebben eerst alle ingredienten in de kom gedaan en alles goed gemixt. Na het mixen hebben we allemaal pepernoten gemaakt. Het was een heerlijke middag!

 • 20171121_104252

Poppenkast voorstelling Anna en Elza

Op dinsdag 21 november hebben wij gekeken naar een poppenkast voorstelling over Anna en Elza. Wat was het een leuk verhaal! Anna wilde naar buiten zonder sjaal maar daar was het natuurlijk veel te koud voor.

 • IMG_0450

Pyamafeest op de Orionweg

Op 16 november hebben wij een pyama dag gehad. Allemaal in pyama in de grote hal, met wat lekkers, Nijntje kijken op de grote tv. Het was erg gezellig

 • sint maarten 1

Sint Maarten op de Orionweg

Wij hebben het een dagje eerder gevierd maar wat was het gezellig! De kinderen hadden de afgelopen weken hard gewerkt aan hun mooie lampion. Wat waren alle lampionnen mooi en wat zongen de kinderen mooie liedjes! En natuurlijk waren er rozijntjes en mandarijntjes voor de kinderen.

 • 20171017_105755

een gezellige ochtend op het kabouterpad

Vandaag (17 oktober) zijn wij met Jurre, Tommy, Manouk, Lev, Ties, Elvire, Eva en Foppe naar het kabouter pad geweest. Wij zijn in de Stint naar het kabouter pad gegaan. Tijdens onze wandeling over het kabouter pad hebben wij geluisterd en gezocht naar beestjes en paddestoelen gezien. De kabouters hebben wij allemaal gevonden. Wat was het weer gezellig in het bos!

 • IMG_3361

lapjeskat plakken op dierendag met 3+

De 3+ kinderen hebben op dierendag een leuke lapjeskat geplakt. Met verschillende kleurtjes gingen ze de witte kat een mooi gekleurd vachtje geven. De resultaten waren prachtig.

 • IMG_6686 (Medium)

Foto,s Zomerfeest 2017

Ook dit jaar is door onze oudercommissie een geweldig zomerfeest georganiseerd.
Hier vindt u de Foto,s

 • IMG_20170829_151135

BSO Kerkweg en Brederode Dalton dagje Duinrell

Wat een mooie afsluiting van de zomervakantie voor de bovenbouw.  Heerlijk weer, tas vol met drinken en lekkere dingen en iedereen met een goed humeur gingen we de bus in. Het was erg rustig in Duinrell want de rest van Nederland was al weer naar school. Voor ons niet erg want we konden overal zo in. Veel kinderen durfde zelfs in de Falcon ( een achtbaan die over de kop gaat ). We hebben genoten en het was een top dagje!

 

 • 20170829_123820

BSO onderbouw 29 augustus

De bovenbouw kinderen gingen naar Duinrell. En met de andere kinderen gingen we zelf  bad zout maken ze mochten zelf de geurtjes uit kiezen. Daarna hebben we heerlijk buiten gespeeld. Een heerlijke dag gehad 

 • 20170829_132350_1504088576931

BSO Orionweg Duinrell

Wat een mooie afsluiting van de zomervakantie voor de bovenbouw.  Heerlijk weer, tas vol met drinken en lekkere dingen en iedereen met een goed humeur gingen we de bus in. Het was erg rustig in duinrell want de rest van Nederland was al weer naar school. Voor ons niet erg want we konden overal zo in. Veel kinderen durfde zelfs in de Falcon ( een achtbaan die over de kop gaat ). We hebben genoten en het was een top dagje!

 • 20170828_112437

Westbroekerplas

Vandaag (maandag 28 augustus) zijn wij een heerlijk dagje naar het water geweest. Lekker spelen en zwemmen. Eindelijk weer mooi weer 

 • 20170825_102010

Schoterbos

Vrijdag 25 augustus zijn we met de stint op pad geweest. Heerlijk spelletjes spelen in het schoterbos. Wat waren de kids fanatiek bezig, allemaal strijden voor de hoogste score’s. Wat was het een gezellige ochtend 

 • 20170823_104742

Pierenbadje Velserbeek

Woensdag 22 augustus, Yes het was eindelijk zwemweer. Vandaag waren er 2 kindjes en zijn we  gezellig samen naar het pierenbadje in Velserbeek geweest. Wat was het gezellig we hebben gespeeld en gezwommen. Het was een top dag 

 • midgetgolf3

Midgetgolf met de BSO

Maandag 14 augustus gingen wij met de kinderen midgetgolfen. Om 13.00 uur werden wij opgehaald door de Dikke Maatjes bus. In groepjes met 5 kinderen hebben wij het parcours met 18 holes gedaan. Wat waren de kinderen fanatiek bezig er waren zelfs een aantal kinderen die een hole in one hebben gemaakt. Sommige holes waren voor de kleinere kinderen wat lastig, bij deze holes hebben wij de kinderen een handje geholpen. Aan het einde kregen de kinderen een verdiende beker limonade en wat hebben ze het goed gedaan!

 • goudvis3

BSO dagje spelen bij de Goudvis

Donderdag 10 augustus gingen wij met de kinderen gezellig spelen bij speeltuin de goudvis. Wij werden om 10 uur opgehaald met de Dikke maatjes bus. Eenmaal bij de speeltuin aangekomen hebben wij eerst bij onze blokhut een broodje gegeten. Daarna gingen wij heerlijk spelen. De auto’s en de skelters waren een groot succes ze gingen vol gas over het parcours. Verder hebben wij wel veel gesprongen op het grote lucht kussen en heerlijk gespeelt. In de na middag zijn wij ook nog even binnen gaan spelen, heerlijk glijden van de glijbaan en spelen in de ballenbak. Helaas was het toen al weer tijd om naar huis te gaan.

 • IMG_20170626_170750

Slijm maken op de BSO Kerkweg

Op de BSO Kerkweg hebben de kinderen een workshop slijm maken gehad! Wat was het een gezellige middag en wat was het slijm goed gelukt!

 

 • 20170502_111524

BSO dagje strand in de mei vakantie

Wij zijn een dagje naar het IJmuiderstrand geweest. Het was een beetje fris maar we hadden een actief programma (tikkertje spelen en zandkastelen bouwen) waar we weer warm van werden.  Aan het eind van deze dag gingen wij als echt jutters op zoek naar mooie dingen op het strand. Wij kwamen zelfs een hele grote krab tegen. Wij kijken alweer uit naar de volgende vakantie met allemaal leuke activiteiten en uitjes.

 • 20170501_113548_1493721371135

Vliegers maken met de BSO

In de mei vakantie hebben wij verschillende uitjes gedaan.

Wij zijn druk geweest met vliegers maken. Het was een klusje maar het is ons gelukt! Wij hebben ze heel mooi versierd en wat waren ze mooi geworden.

Uiteraard hebben wij de vliegers buiten uitgeprobeerd. Helaas stond er niet zo veel wind maar met hard rennen zijn er toch een paar de lucht in gegaan!                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

 • IMG_1680

Naar de bibliotheek

Sinds oktober 2016 doen wij op de Orionweg actief mee aan ‘Boekstart in de Kinderopvang’.

We hebben ervoor gekozen om hieraan een maandelijks uitje naar de bibliotheek te koppelen.

De kinderen genieten hier met volle teugen van.

Zowel het neuzen in de grote boekenbakken en het zelf uitkiezen van de boekjes, als het voorlezen, vinden de kinderen één groot feest.

 

 • IMG_3237 (Medium)

Foto,s Zomerfeest orionweg 2016

 • 20160318_103736

Scheerschuim op de 3+

Heerlijk met scheerschuim aan het werk op de 3+. Dat onze handen vies worden is helemaal niet erg zegt juf want met water zijn ze zo weer schoon. Lekker zacht was het scheerschuim. Je kon er tekeningen maken,  bergjes maken en nog veel meer. Wat was het leuk!

 • IMG_6022

Stuif, Stuif BSO Orionweg

Vorige week zijn we op de Bso begonnen met de Stuif, Stuif.
In elke groep wordt er een activiteit aangeboden wat past in het thema:
Natuur en Papier.

Op de onderbouwgroep hebben zij een fruitcocktail gemaakt, en gezamenlijk
opgegeten
Op Middenbouwgroep hebben zij sleutelhangers gemaakt van Krimpie Dimpie en
hout met Gerso, met als voorbeeld een disneyfiguur, deze mochten zij
allemaal meenemen naar huis.
Op de bovenbouwgroep heeft Leroy met de kinderen een echte RAP gemaakt met
als Thema Natuur en papier. De kinderen hebben eerst hardop woorden genoemd
en opgeschreven die uiteindelijk gebruikt zijn in de Rap.
De RAP hangt in de groep van de Bovenbouw en is echt de moeite waard om te
lezen.

De kinderen vragen bij binnenkomst al of er die dag Stuif, Stuif is en zijn
superenthousiast over de activiteiten.

 • IMG_1680

Carnaval 2016

Carnaval was weer een groot succes dit jaar. Alle kinderen mochten verkleed komen en er waren veel prinsesjes, piraten, minons en beren. Dit  zag er al feestelijk uit. Om 10.15 stond het luchtkussen en de Smink tafel  klaar, de dansvloer werd met carnavalsmuziek geopend. Er werd flink gesprongen op het luchtkussen en de polonaise was in volle gang. Weer een feest om niet te vergeten.

 • Voorleesontbijt

Nationale voorleesontbijt

Ook dit jaar hebben we weer meegedaan aan het nationale voorleesontbijt. Met z’n alle op de loungekussens in de gang werd er een boekje voor gelezen en ondertussen kregen de kinderen een lekker koekje. Als afsluiting van de ochtend mochten de kinderen een boekenlegger knutselen.

 • 20160119_155903

Workshop Spiraal maken

Vandaag stond er er workshop “Spiraal maken” op het programma bij de bovenbouw.
Jaap kwam om 15.30 uur en heeft alles klaar gezet. We hebben eerst met zijn allen gekeken hoe het er uit zag en zijn daarna begonnen met het opbouwen.
Zelf het draad draaien zoals je zelf je spiraal wil en daarna de elektriciteit aansluiten.
Het lijkt allemaal heel makkelijk. De kinderen gingen heel geconcentreerd aan het werk, zo erg, dat ze allemaal rode wangen kregen.
Nadat de elektriciteit was aangesloten en alles was vast geschroefd, kreeg iedereen het lampje om vast te draaien.

het spel kon beginnen en het resultaat is superleuk.
De kinderen vonden het een superleuke workshops en all vaders en moeders kunnen thuis oefenen hoe het met hun behendigheid is gesteld.