Thema Speelmateriaal

Aangeboden speelmateriaal is veilig

Voldoet het speelmateriaal aan het warenwet besluit speelgoed? Het spel- en speelmateriaal voldoet aan de wet.

Wordt speelmateriaal regelmatig gecontroleerd op gebreken? Het spel- en speelmateriaal wordt regelmatig gecontroleerd. Speelgoed wat stuk is, wordt direct door de PM’er weggegooid.

Wat wordt er gedaan als er gebreken worden gesignaleerd? Het speelgoed wat stuk is wordt weggegooid of eventueel gerepareerd als het mogelijk is.

Sluit het speelmateriaal aan bij de leeftijd van het kind? Het speelgoed past bij de verschillende leeftijdscategorieën van de groep en biedt voldoende uitdaging.

Is er speelmateriaal, of onderdelen van speelmateriaal binnen bereik van kleine kinderen, die het in hun mond kunnen stoppen? Speelgoed wat gevaarlijk kan zijn voor de jongere kinderen, ligt altijd op een veilige plek, bijvoorbeeld op een plank of in de kast. Dit speelgoed wordt onder begeleiding aan de grotere kinderen aangeboden. Denk hierbij aan kralen, klei of noppers.

Speelmateriaal wordt opgeborgen of aan de kant gelegd wanneer er niet mee wordt gespeeld. Er zijn speelmomenten en opruimmomenten. De vaste opruimmomenten vinden plaats voor de maaltijden. Op deze manier blijft de groep veilig en overzichtelijk.

Wordt speelmateriaal na gebruik opgeborgen of weggelegd, zodat er niet over kan worden gestruikeld of tegenop kan worden gebotst? Er zijn speelmomenten en opruimmomenten. De vaste opruimmomenten vinden plaats voor de maaltijden. Op deze manier blijft de groep veilig en overzichtelijk. Dit geldt ook voor het speelgoed buiten.