KDV Orionweg

In Haarlem Noord, niet ver van de Westelijke Randweg, vindt u Kinderdagverblijf Dikke Maatjes.

Deze ruim opgezette en prima bereikbare locatie biedt ruimte aan 57 kinderen die onderverdeeld zijn in vier verticale (kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar) groepen en een babygroep (kinderen in de leeftijd van 0 tot ± 1,5 jaar). De ruimtes waarin de kinderen en baby’s zich begeven zijn licht en kleurrijk ingericht en aan elkaar verbonden door middel van een centrale hal. Alle kinderen en baby’s worden bij aankomst opgevangen door onze leidsters.

Als extra service hebben wij een peuterplus groep. Kinderen in de leeftijd van 2,5-4 jaar worden van hun groep gehaald tot een max van 16 kinderen. Zij maken gebruik van de ruimtes van de buitenschoolse opvang. In deze ruimtes worden voorschoolse en leeftijdsgerichte activiteiten aangeboden door 2 pmw`s. De kinderen leren ook de ruimtes kennen van de buitenschoolse opvang, dit vergemakkelijkt de overgang naar de buitenschoolse opvang. Dit systeem wordt door zowel de GGD, ouders als de kinderen zeer positief ontvangen.

Onze voordelen

Op de Locatie Orionweg hebben wij als service groep een babygroep. Deze babygroep heeft maximaal 9 baby’s op de groep met de leeftijd van 0-1,5 jaar. Dit is een horizontale groep waarbij de verzorging een belangrijke taak is voor de Pedagogische medewerkers.
Op elke groep wordt er met maximaal 3 vaste Pedagogische medewerkers gewerkt. Deze leidsters werken op vaste dagen, zodat je als ouders altijd op de hoogte bent wie er werken.
Als ouders zul je bij Kinderopvang Dikke Maatjes nooit een vreemd gezicht zien.
Op Kinderopvang Dikke Maatjes, locatie Orionweg hebben wij een peuterplusgroep. De kinderen worden van de groep gehaald met een max. van 16 kinderen. Deze kinderen worden opgevangen in de ruimte van de buitenschoolse opvang, waar zij leeftijdgerichte en voorschoolse activiteiten krijgen aangeboden. Dit betekent dat er daardoor meer ruimte is op de groep voor individuele aandacht.

Twee keer per maand komt onze danspedagoge langs om dans en bewegingslessen te geven.

Op Kinderopvang Dikke Maatjes, locatie Orionweg werken wij twee keer per week met het open deuren beleid. Kinderen kunnen daar spelen waar zij willen spelen. In elke groep wordt een andere activiteit aangeboden.
Wij zijn in het bezit van een Stynt(elektronische bolderkar). Deze bied plek voor 10 kinderen. Als het rustig is op de groepen, dan kunnen er uitstapjes worden gemaakt met de Stynt.

De locatie

In de babygroep is maximaal plaats voor 9 kinderen die variëren in leeftijd tussen de 0 en ongeveer 1,5 jaar. Hier wordt het dagritme vooral..Lees meer
Gedurende de dag worden er allerlei activiteiten aangeboden. U kunt hierbij denken aan knutselen, liedjes zingen, dansen, puzzelen, bouwen enz.Lees meer
Op Kinderopvang Dikke Maatjes, locatie Orionweg hebben wij een buitenruimte. Deze ruimte is speciaal ingedeeld voor kinderen van 0-4 jaar. Lees meer
Op kinderopvang Dikke Maatjes kunt u gebruik maken van een wenperiode. 2 Weken voor plaatsing zal de leidster van de groep van uw kindje contact met..Lees meer

Interieur

Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven

Nieuws

  • 20191205_095714

Pietjes op Kinderdagverblijf op de Orionweg

Ja….. eindelijk is het de verjaardag van Sinterklaas! Vanmorgen zijn de pietjes langsgekomen om te […]

  • 20190619_153636

BSO Orionweg bakt bananen cakejes

Het was vandaag een druilerige dag! Dus dan maken we lekker bananen cakejes daar worden […]

  • 20190617_163624

Buiten met de BSO Brederode Dalton

Wat een lekker weer was het vandaag. We hebben met de kids buiten met water […]